KELEBEĞİN SİHİRLİ RÜYASI

Print Friendly, PDF & Email

Misafir Yazar : ESRA KÖSE 

Bir varmış, bir yokmuş… Kanadında rengarenk, parıl parıl parlayan,ışıl ışıl, pulları olan bir kelebek varmış. Doğada pır pır uçar, kanadındaki pulları sayesinde etrafa iyilik saçarmış. Adı da pır pırmış. Neşeli, güler yüzlülüğüyle arkadaşları tarafından çok sevilirmiş.

Parıl parıl parlayan bu güzel kelebek, güneşin ışık saçtığı bir günde uçarken dinlenmek için çimenlere konduğunda arkadaşı tırtılı görmüş. Tırtıl çok üzgün ve yorgun gözüküyormuş.

Kelebek Pır Pır:

‘’Benim canım arkadaşım neden bu kadar üzgünsün? Neden bu kadar yorgun gözüküyorsun?’’ diye sormuş.

Tırtıl:

‘’Ah ah sorma pır pır kardeşim. Senin gibi ışıl ışıl pulları olan, etrafına; neşe, sevinç, mutluluk, iyilik dağıtan bir kelebek olmak istiyorum ama başaramıyorum. Koza örmem için bana yardım eder misin?’’ diye sormuş tırtıl.

Kelebek Pır Pır:

‘’Tabiki sana yardım ederim canım arkadaşım. Üzülme sen. ’’ demiş.

Veeee kanatlarını çırpmış, kanadındaki rengarenk ışıl ışıl pullar tırtılın üzerine serpilmiş. Pullar gözden kaybolunca kelebek bir de ne görsün? Tırtıl koza halini almış mı.

Koza haline geldikten tam 20 gün sonra tırtıl rengarenk pulları olan ışıl ışıl parlayan bir kelebek haline gelmiş ve kelebek pır pıra çok teşekkür etmiş.

Kelebek pır pır çimenlerde dinlendikten sonra uçmaya devam etmiş. Kelebek pır pır uçtukça kanadındaki parıl parıl parlayan pullar herkesin dikkatini çekmiş. O kadar güzelmiş ki kanat çırptıkça doğadaki bütün hayvanlara mutluluk saçıyormuş.

Pır pır uçmaya devam ederken ağacın yanında minik bir kuş görmüş. Hemen yanına uçarak,

Kelebek Pır Pır:

‘’Minik kuş, güzel kuş neden ağlıyorsun?’’ diye sormuş.

Minik kuş:

‘’Pır pır kelebek kanadım yaralandı uçamıyorum. Üstelik canım da çok acıyor.’’ demiş.

Pır pır kelebek kanadını çırpmış, rengarenk ışıl ışıl parlayan pulları minik kuşun üzerine serpmiş. Pullar gözden kaybolunca minik kuş bir de ne görsün? Kanadı iyileşmiş mi? Minik kuş pır pıra çok teşekkür etmiş. Mutlu olan minik kuş kanadını çırparak doğada özgürce uçmaya devam etmiş.

Dostlarına iyilik yapmaktan mutlu olan pır pır kelebek, doğada rengarenk ışıl ışıl, parıl parıl parlayan kanatları ile gezmeye devam etmiş.

Dostlarının mutluluğu ile mutlu olan iyilik kelebeği pır pır kanadındaki sihirli güçleri ile hayvan dostlarına iyilik yapmaktan hiç vazgeçmemiş. Dostlarının ona olan hayranlığı gibi kendi de kanatlarına hayran hayran bakar, mutlu olurmuş. Bu güzelliği ve iyilik sever yanı ile hiç övünmezmiş.

Doğada etrafına ışık saçarken karşısına pembe tavşan çıkmış. Pembe tavşan gözünde gözlük, elinde baston olan güler yüzlü sevecen bir tavşanmış. Pembe tavşan görme engelli olduğu için yolda karşıdan karşıya geçerken zorlanıyormuş. Bunu gören pır pır kelebek kanatlarını çırpmış ışıl ışıl, parıl parıl parlayan pullarını pembe tavşanın üzerine serpmiş. Pullar gözden kaybolunca hooopp pembe tavşan yolun karşısına geçivermiş. Pembe tavşan buna çok sevinmiş.

Pembe tavşan:

‘’Pır pır kelebek sen olmasaydın yolun karşısına geçemezdim. Bana yardım ettiğin için çok teşekkür ederim.’’demiş.

Kelebek Pır Pır:

‘’Rica ederim Pembe Tavşan sen benim dostumsun. Hem öyle olmasa bile yardıma ihtiyacı olanlara elimden geldiğince yardım etmem gerekir.’’ demiş.

Ve pulları serperek evinin yolunu tutmuş.

Pır Pır Kelebek yatağında uyurken gülerek uyanmış. Etrafına bakmış ve şaşırarak,

Kelebek Pır Pır:

‘’Odamdayım inanamıyorum bütün bu gördüklerim rüyamıymış?’’ diye sormuş kendi kendine. Kanatlarına bakmış, çırpmış gerçekten de parıl parlıyormuş ama çırptıkça pulları etrafa saçılmıyormuş. Bunun bir rüya olduğunu anlamış. Odasının penceresinden uçmuş ve arkadaşları tırtıl, minik kuş ve pembe tavşanın yanına gitmiş. Tırtılın koza yapmasına daha çoook varmış. Minik kuşun kanadı yaralı değilmiş. Görme engelli pembe tavşanında karşıdan karşıya geçmeye ihtiyacı yokmuş henüz. Arkadaşlarının yanına gelen Pır Pır Kelebek gördüğü rüyayı arkadaşlarına anlatmış.

Pembe Tavşan:

‘’Sen zaten bizim iyilik meleğimizsin. Bizlere iyilik yapmak ve yardım etmek için sihirli güçlerinin olmasına gerek yok.’’ demiş.

Dostlukları ömür boyu sürmüş. Pır Pır Kelebek sihirli güçlerinin olmamasına rağmen iyilik yapmaktan hiç vazgeçmemiş.

GÖKTEN ÜÇ ELMA DÜŞMÜŞ. BİRİ MASALI DİNLEYENLERE, BİRİ MASALIN KAHRAMANLARI OLAN PIR PIR KELEBEK, TIRTIL, MİNİK KUŞ VE PEMBE TAVŞANA, BİRİ DE MASALI ANLATANIN BAŞINA.

Start typing and press Enter to search

Skip to content