Sayı 18 EDİTÖRDEN

Print Friendly, PDF & Email

Merhaba sevgili dostlar,

Masal dergimizin 18. Sayısı ile sizlerle birlikte olmanın mutluluğu içindeyiz. Masal Dergisi adına iyi dileklerimi iletiyorum.

Masal anlatıcılığının trend olarak yükseldiği son yıllarda karşımıza garibimize giden hadiselerde çıkmıyor değil. Mamafih bizim yaptığımız çalışma sadece amatörce masal dergisi yayınlayıp, siz masal severlere bir nefesçikte olsa keyfettirmek. Ancak bu işi ciddi anlamda farklı kulvarlara taşıyan isimleri gördükçe, duydukça üzülmüyor değiliz.

Birde eğitim meselesi var. Kimseyi hedefe koymadan söylüyorum. Herkes masal eğitmeni ya da masal anlatıcısı eğitmeni olmak zorunda değil. Herkes kitap yazmak, ya da kitap yazmak ya da  yazdırmak zorunda da değil. İyi bir dinleyici olmakta gerçekten çok önemli bir erdem.

Bazı yayınevi sahipleri bana da ulaşıyor. Özellikle masal kitaplarıma talip olduklarını söylüyorlar. Basıma hazır birkaç masal kitabım var ancak çalıştığım bir yayınevimde var diye cevap verdiğimde bana bizimle de çalışabilirsiniz diye bir kapı açmaya çalışıyorlar.

Yıllarca okuyan, notlar alan, yazan ve bir şekilde çalışmalarını kitap haline getirmek üzere hazırlıklarını tamamlayan dostlar. Şayet bir kitap yazmayı düşünüyorsanız iyi bir yayıncı ile mutlaka ön görüşme yapın. Hatta bir yayıncı ile değil, birkaç yayın evi ile görüşün. İmkanınız varsa editör olarak çalışan arkadaşlarınızla mutlaka görüşün. Ama ciddi editörlerle. Bu işi başka amaçlarla yapanları kastetmiyorum.

Çalışmanız heder olmasın. Lütfen iyi bir araştırma yapın ve ondan sonra eyleme geçin.

18 Sayımızda yer alan bazı arkadaşlarımız, bundan sonraki sayılarda bizlerle olamayacaklar. Aramızdan ayrıldılar. Tabi kendilerine özel çalışmaları ve yoğunlukları var. Bugüne kadar masal dergisi içinde yer alan ve bugünden sonra bizimle yollarını ayıran arkadaşlara başarılar temenni ediyorum. Biz elbette yürümeye devam edeceğiz inşaallah. Aramıza yeni katılan ve katılacak olan arkadaşlarımız olacak, ayrılanlar da olacak elbette ama dergimiz inşaallah yoluna devam edecek.

Bu sayımızda yine dolu dolu masallarla sizlere güzel bir dergi hazırlamaya çalıştık. Umarım birbirinden kıymetli arkadaşlarımızın hazırladığı satırlarımız arasında gezinirken yüzünüzde tatlı tebessümler oluşturabiliriz.

Birlikte yürüdüğüm tüm arkadaşlarım adına hepinize keyifli okumalar diliyorum.

Masalla kalın, hoşça bakın zatınıza.

Start typing and press Enter to search

Skip to content