YARIŞMANIN TADI

Print Friendly, PDF & Email

Not: Bir önceki masaldaki bilmecenin cevabı “Kalp” ti. Cevabı bilenler: Deniz, Uğurcan ve Dilara’ yı tebrik ederim.

https://static.vecteezy.com/system/resources/previews/000/370/249/original/vector-elephant-in-the-forest.jpg küçük resim içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu Bir varmış bir yokmuş ormanın birinde bir tilki ile leylek yaşarmış bir de onların çok sevdiği domdom fil varmış. Bir gün ormanda hep birlikte gezerken tiklinin keskin burnu sayesinde muhteşem yemek kokusunu ilk o almış ve arkadaşlarına belli etmeden oradan uzaklaşıp yemeğin kokusunun geldiği yöne doğru gitmenin planlarını kurmaya başlamış. Çok geçmeden diğer arkadaşları da bu kokuyu almış ve gözleri parlamış, hafiften karınları guruldamış. Ve fil ortaya atılmış “Arkadaşlar bu kokuyu sizde aldınız mı muhteşem bir yemek kokusu, sanırım ben acıktım.” Leylek lafa karışmış “evet güzel bir koku ama benim yaptığım yemekler çok daha güzel kokuyor eminim.” Diyerek bir yarışa girmiş. Tilki altta kalır mı atlamış ortaya” hiçte bile benim yaptığım yemekler seninkinden daha güzel kokuyor.” demiş.

Leylekle tilkinin arasındaki gerginliği anlayan fil araya girmiş “madem ikinizde bu kadar eminsiniz birer yemek yapın ben de tadına bakayım, hem karnım doymuş olur çünkü çok acıktım.” Hırslı bir şekilde tilki kurnazlığını kullanarak” önce ben yaparım o zaman ve dünyada eşi benzeri olayan tadı alırsınız.” Leylek “ görelim bakalım tilki efendi.” Demiş ve tilki hazırlıkları yapmak üzere evine gitmiş, fil ile leylekte akşam olmasını sabırsız ve heyecan dolu bir şekilde beklemiş.

Saatler geçtikçe ikisinin de karnı çok acıkmaya başlamış ve tilkinin yolunu tutmaya başlamış. Kapıyı çalarlar -dırı dırı dırı- Tilki üstünde aşçı kıyafetiyle kapıyı açmış ve güler yüzlü kendinden emin bir şekilde içeriye davet etmiş. İçerideki kokuyu alan leylek telaşa kapılmış çünkü gerçekten çok güzel kokmaktadır. Bu kokuya dayanamayan fil hemen masaya geçmiş fakat yolunda gitmeyen bir şey varmış leylek için, masadaki tabaklar onun gagası için uygun değilmiş. Ne yapacağını düşünürken tilki tabakları doldurmaya başlamış. Fil uzun hortumu sayesinde bütün yemeği silip süpürmüş.

https://i.ytimg.com/vi/QCFLs5HsZzU/maxresdefault.jpg Ama leylek tabağa gagası yüzünden ulaşamadığı için yemeğini yiyememiş ve aç kalmış bu durum leyleği çok sinirlendirmiş tilkinin resmen kendisiyle dalga geçtiğini düşünüp bunu tilkinin yanına bırakmamaya karar vermiş. Fil gecenin sonunda karar vermiş tilkinin çok lezzetli yemek yaptığını söyleyip eline sağlık demiş ve tilki bundan memnun olarak afiyet olsun diyerek yolcu etmiş. Bu gecenin üzüleni leylek olmuş çünkü tabak yüzünden aç kalmış.

Ertesi akşam olmuş ve bu sefer yemek yapma sırası leyleğe geçmiştir. Leylek tilkinin yaptığı haksızlığı düşündükçe daha da hırslanmış yemeklerini daha lezzetli yapmaya çalışmış ve tilkinin yaptığı gibi yemekleri hiç uygun olmayan bir kapta servis etmiş ki bu lezzetli ve hayvanların koklamaya bile doyamadığı yemeklerden mahrum kalsın. Zil çalmış -dıng dong- fil ve tilki içeriye girmiş. Fil içeri girer girmez aldığı kokudan dolayı kimin daha güzel yemek yaptığı konusunda çoktan kararsız kalmış. Ve masaya geçip yemeklerini beklemeye başlamışlar.

Tilki yaptığı şeyin kendisine yapıldığını görünce çok sinirlenmiş ve daha yemeden yemeği eleştirmeye başlamış. «Bu yemek çok yağlı olmuş, yağ resmen yemeğin üstüne çıkmış.»Demiş. Leylek tepkisiz kalmış çünkü tilkinin bunu bilerek yaptığının farkındaymış. Ne kadar eleştirsede bu kokuya daha fazla dayanamayan tilki yemeği yemeğe çalışmış. Tilki tabakla boğuşurken fil ikinci tabağını yemek istemiş elinde tableti ile oynarken, tilkiye yemeğin çok güzel koktuğunu söylerken bir yandan da koklamaya başlamış bir yandan da tabletine bakmaya devam etmiş ve birde ne olsun ki o kokuya dayanamayıp güçlü hortumuyla koklarken çorbadaki nohut burnuna kaçmasın mı? Vah vah vah…

Tilki ile leylek arkadaşalarının burnuna nohut kaçmasına çok üzülmüş. Ve hemen ona ilk yardım uygulayıp boğazındaki nohutu çıkarmışlar. Daha sonra arkadaşları file yemek yerken tabletle oynamamısın gördün mü bak istemeden brununa nohut kaçtı yemek yerken başka bir şeyle uğraşmamaıın demişler. Belki de sbahtan beri didişen tilki ile leylek ilk defa aynı fikirdeydiler. Fil arkadşalarını çok haklı bulmuş ve bird aha yapmayacağını söylemiş. Arkadaşları fili sevigyle kucaklamışlar.

Daha sorna tilki sormuş file eee domdom yarışın kazananı kim oldu? Domodm cevaplamış ikinizin de yemeği hairkaydı o yüzden ikinizi de tebrik ediyorum aa özellikle zor zamanlarda ne kadar yarış halinde olsanızda bana yardım etmenize daha çok sevindim bu yüzden benim gönlümde ikinizde birincisiniz. Demiş. Bunu duyan tilki ile leylek gülümseyip birbirlerine sarılmışlar ve afiyetle domdomun getirdği çilekli çörekleri yemeye başlamışlar 😊

Aslında hep bir yarış halindeyiz bazen birinci oluruz bazen sonuncu ama kaçıncı olduğumuz önemli değil o yarışta yer alabilmek önemli. Her başarı sıralamasını tadabilmen dileğiyle.

Start typing and press Enter to search

Skip to content