MASALLARDAKİ AŞK ÖPÜCÜĞÜ

Print Friendly, PDF & Email

Masallarda tek bir öpücük yaşama bağlar bazen yolunda tükenmiş olanları. Tam da yaşamla ölüm arasındaki ince çizgide gelen tek bir aşk öpücüğü.

Etkisi o kadar güçlüdür ki; zehirli elmanın zehrini yok eder, kötücül kişilerin büyülerini etkisizleştirir, kapanmış ve göremeyen gözleri açar, buz tutmuş kalpleri eritir…

Bununla da kalmaz; ya çok yakışıklı ve beyaz atlı bir prens tarafından verilir yaşama döndüren aşk öpücüğü, ya da dünyanın en güzel ve sevgi dolu kadını tarafından.

İşte bu yüzden bizlere çoğunlukla inandırıcı gelmez masalların bu yönü, saçma buluruz. Hatta eleştiririz; neden yaşama tutunabilmek için bir başkasının aşk öpücüğü gerekli olsun diye, bir kadının şifası bir erkekten gelsin veya koskoca bir prens neden güzel olsa bile sıradan bir kızın öpücüğüne ihtiyaç duysun ki

Kurbağaları prense veya prensese dönüştürebilsin? Kendi başıma neden devam edemeyecekmişim yaşama diye düşünürüz.

Sorularla devam edelim; neden aşk öpücüğünü veren prensler beyaz atlıdır ve iyidir, iyi niyetlidir? Güzel kızlar saf ve masumdur?

Benim cevabım; saf sevgiyi temsil ettiği için. Evet, saf sevgiyi; bir çıkarı, hesabı, beklentisi olmadan karşılıksızca verilen sevgiyi. Hepimizin aradığı, özlediği sevgi.

Saf sevginin iyileştirici gücü vardır. Yaşama tutunma gücünüz kalmadığında yaşama bağlar, yola devam etme sebebi verir, göremeyen gözleri açar, yüz yıllık uykudan uyandırır, düştüğünüz yerden ayağa kaldırır.

Sonra ne mi olur? İşte bu kısmı masallarda anlatılmaz. Bu sevginin etkisinin ne kadar süreceği, gerçek olup olmadığı, masalı dinleyenlerin/okuyanların masalda anlatılanlara inanıp inanmamasına bırakılır.

Sizce gerçekten karşılıksız, beklentisiz sevgi var mıdır? Varsa sizi yaşama bağlar mı? Yeniden cesaret verir mi? Göremeyeni gördürtür mü? Donmuş kalbinizi eritir ve ısıtır mı?

Dr. Özgül KÖSE

Tıp Doktoru

Masal Terapisti

Masal Anlatıcısı

E-posta: ozgulmasallar@gmail.com

İnstagram: ozgulmasalterapi

GSM: 5438902459

Start typing and press Enter to search

Skip to content