MASAL DİNLEMEK BİR İHTİYAÇ MIDIR?

Print Friendly, PDF & Email

Sevgili okurlar, yayıncılık hayatına yeni başlayan masal dergisinden hepinize selam ve sevgiler.

Bendeniz Radyo TV programcısıyım. İsim  gereği mikrofon ve ekran karşısında bir çok program hazırlayıp sundum ama konu yazmak olunca şahsımdan amatörü yoktur diye düşünüyorum. S

Sevgili ve pek kıymetli kardeşim dergimiz için birşeyler yazar mısınız diye teklif edince açıkçası ilk düşüncem yanlış kişiden böyle  birşey istediği yönündeydi ama geri çevirmekte istemedim. Yazı dilim pek iyi değildir ama konu o kadar güzel ki hepimizin çocukluğundan itibaren aşina olduğu masallar ve bendeniz  de “masal dinlemek bir ihtiyaç mıdır “bu konu hakkında bir iki kelam edeceğim müsadenizle.

Aslında bence  her yaşta insanın masal dinlemeye ihtiyacı var. Ama çocukken dinlemek çok daha anlamlı ve kıymetli. Neden mi? Çünkü çocukluk çağları, kişiliğimizin ,değerlerimizin ve hayallerimizin şekillendiği, olayları, dış dünyayı, bizim dışımızdaki canlıları doğayı keşfettiğimiz onlara ama doğru ama yanlış anlamlar yükledigimiz çağlar. İşte bu yaşlarda doğru kaynaklardan beslenmek çok çok önemli. Masalar da bu doğru kaynaklardan biri.

Masal dinleyen bir çocuğun hayal gücü zenginleşir, kelime dağarcığı artar, şefkat ve merhamet duygusu gelişir, empati kurma becerisi artar, doğaya, canlılara ve insanlara karşı duyarlı, farkındalığı yüksek bireyler haline gelir. Tabi burada dinlenen okunan masalların içeriği de çok önemli. Bir yerde okumuştum. “Çocuklar donmamıs beton gibidir ne verirsen onun izi kalır” diye buna canı gönülden katılıyorum. Okuduğumuz dinledigimiz izlediğimiz her şey bir şekilde bizlere etki yapıyor. Ama olumlu ama olumsuz. İste  bu noktada güzel ve faydalı şeyler dinlemek okumak izlemek çok önemli. Masallar  tam da bu noktada imdadımıza yetişiyor. Bu nedenle bize masumiyeti erdemleri güzellikleri anlatan masallara çok ihtiyaç var vesselam.

Lütfedip okuma nezaketi gösteren tüm okuyucularımıza selam ve saygılarımla.

Yasemin Altunbaş

Start typing and press Enter to search

Skip to content